Ruladă cu gem de căpșuni și ciocolată

Ruladă cu gem de căpșuni și ciocolată

Dacă îți dorești să o împarți și cu cei dragi, pune-ne și pe  noi pe listă.

 

Pentru mulți dintre noi primele amintiri din copilărie sunt legate de mirosul îmbietor al mâncărurilor delicioase făcute de mama sau de bunica. Acel miros care umplea întreaga casă și care ne făcea să așteptăm nerăbdători în fața cuptorului. Iată că de data asta m-am gândit să îți aduc copilăria în propria ta bucătărie cu ajutorul unei rețete simple, dar ale cărei rezultate o să te facă să te lingi pe degete.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

 

§  4 ouă

§  4 linguri zahăr

§  2 linguri ulei

§  2 linguri apă fierbinte

§  4 linguri făină

§  1/2 linguriță praf de copt

§  esență de vanilie

Pentru umplutură:

§  3-4 linguri zdravene de gem-de-căpșuni

Pentru glazură:

100 g ciocolată amăruie

1 lingură de unt

Lapte – suficient încât glazura să aibă consistența pe care o dorești

 

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri și bate bine albușurile cu un praf de sare până când obții o spumă densă. Apoi toarnă puțină apă clocotită și folosește mixerul.

Gălbenușurile le amesteci bine cu ulei și cu esența de vanilie, iar la sfârșit adaugi făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă.

Toarnă toată această compoziție în tava pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt și las-o în cuptor aproximativ 20 de minute. Scoate blatul din tavă cu tot cu hârtie și pune-l pe o altă hârtie de copt pe care ai presărat-o cu zahăr. Ușor rulează acum acest blat cu tot cu hârtie și lasă-l să se răcorească.

Între timp, apucă-te să faci crema de ciocolată.

Rupe ciocolata amăruie în bucățele și toarnă peste ea smântâna pentru frișcă. Pune vasul pe aragaz la foc mic, până când bucățile de ciocolată s-au topit și în tot acest timp amestecă ușor. Când vezi că totul s-a omogenizat, oprește aragazul și lasă crema să se răcească, apoi bag-o în congelator pentru aproximativ 30 de minute sau chiar mai mult. După ce constați că este rece, mixează bine crema, până când devine fermă și pufoasă.

Acum că și blatul este răcit, desfă-l și unge-l bine, bine cu dulceața și apoi rulează aluatul cât mai strâns. Infoliaza aluatul și strânge-l cât poți tu de bine și bagă-l la frigider pentru câteva ore că să se poată omogeniza.

La final, ia crema de ciocolată, topește-o puțin pe foc adăugând o bucată mică de unt și puțin lapte și toarn-o peste ruladă, fără a rata vreun loc.

Toarnă-ți un pahar de nectar-de-cireșe  și bucură-te de o felie delicioasă de ruladă.

Dacă îți dorești să o împarți și cu cei dragi, pune-ne și pe  noi pe listă.

Poftă bună!

Articole Asemănătoare
  1. De ce să cumpăr online? De ce să cumpăr online? Te obosește aglomerația? Nicio problemă, așează-te cu laptopul sau telefonul într-o zonă liniștită, o ceașcă cu cafea și un biscuite și lasă lucrurile să vină către tine.
  2. Picnic urban  Picnic urban Poate că până la vacanță mai ai ceva timp și în weekend nu ai mereu chef să pleci prea departe de oraș, dar în același timp parcă ai vrea să petreci  alături de prieteni și de ieșit în oraș te-ai cam plictisit. Ce-i de făcut în c
  3. Oameni si povești   Oameni si povești Cu siguranță de fiecare dată când ați accesat Traista Urbană și ați navigat printre zecile de produse, gândul vostru a zburat chiar și pentru o clipă la oamenii din spatele brandurilor. Și pentru că acest concept al nostru și-a dorit s
  4. Friptură cu dulceață de ardei iute Friptură cu dulceață de ardei iute De fiecare dată când urmează să am musafiri la masă stau să mă gândesc la tot felul de rețete și de cele mai multe ori ajung să pregătesc ceva rapid și banal. Răsfoind zilele trecute prin cărțile de bucate mi-am dat seama că deși î