Imaginația copilăriei

Imaginația copilăriei

Imaginația este ușa tuturor posibilităților. Aici începe creativitatea, ingeniozitatea și gândirea pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Einstein a spus cândva că: "Imaginația este mai importantă decât cunoașterea."

Imaginația este ușa tuturor posibilităților. Aici începe creativitatea, ingeniozitatea și gândirea pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Jocul imaginativ și creativ este modul în care copiii învață despre lume. În timpul jocului imaginativ, copiii manipulează materiale, se exprimă verbal și non-verbal, planifică (intenționat sau neintenționat), acționează, interacționează, reacționează și încearcă diferite roluri. Oportunități mari de învățare sunt posibile atunci când copiii participă la jocul creativ cu păpuși, vehicule, blocuri, pietre, cartoane sau cutii. Folosirea gândirii creative în timp ce manipulează aluatul de joc, crearea de rețete prin amestecarea murdăriei și a apei, lucrul cu materiale de artă, stropirea în bălți sau pretenția de a zbura pot duce la dezvoltarea copilului.

De aceea copilul are nevoie să petreacă timp afară la joacă și să interacționeze cu alții de vârsta lui, are nevoie să inventeze scenarii și povești și să creeze cât mai multe lucruri.

Fie că vorbim de celebra plastilină sau de creioanele colorate, ei au nevoie de cât mai multă libertate în ceea ce privește imaginația.

Pe lângă toate acestea au nevoie de coordonare și atenție, iar seturile creative sunt foarte indicate. Pe Traista Urbană există nenumărate opțiuni menite să îi încânte și să le stârnească imaginația și curiozitatea.

Puteți alege între un disc-mini-murg-pandantiv pentru băieței, iar pentru fetițe un disc-floricică-diana. Ațele colorate le puteți găsi tot pe Traista Urbană și de aici până la realizarea primului obiect este doar un pas.

Nu uitați să alocați timpul necesar acestui proces de creație și să încurajați în permanență micuțul să facă ceea ce îi place.

Joaca are propriile ei avantaje și astfel puteți descoperi talente ce așteaptă să iasă la suprafață.

 

Articole Asemănătoare
  1. Magazine românești din străinătate Magazine românești din străinătate Dacă ne citești de peste mări și țări și ți-ar surâde și ție niște made-in-ro la tine acasă, până începem să facem livrări și în străinătate, te delectăm cu câteva magazine unde găsești o bucățică de acasă. Comunitatea r
  2. Made in Romania Made in Romania Să luăm de exemplu produsele artizanale care folosesc materiale de cea mai bună calitate, produse care pe lângă faptul că vin cu o doză de unicitate, pot reprezenta cu mândrie țara noastră. Până la urmă vorbim de un schimb - producătoru
  3. Cum văd românii producătorii români Cum văd românii producătorii români În primul rând - cel puțin printre producători/creatori -observ că nu ne privim ca niște oameni așa de neajutorați și slab pregătiți. Când vorbești cu un producător sau cu un designer român despre cineva cu o profesie similară, primel
  4. Waffles cu înghețată și dulceață Waffles cu înghețată și dulceață Așa-i că și tu ai momente când pur și simplu ai mânca ceva dulce și nimic de prin frigider nu îți face cu ochiul? Atunci pregătește-ți o foaie și un pix și notează.